Vanillepudding met appels en pruimen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Roer het puddingpoeder met 200 mililiter glad.
  2. Breng de rest van de aan de kook.
  3. Roer het aangemaakte puddingpoeder door de kokende en breng nogmaals aan de kook.
  4. Dek de pudding af met vershoudfolie en laat hem afkoelen.
  5. Was en ontpit de .
  6. Roer 1 eetlepel met 5 eetlepels glad.
  7. Breng de rest van het , de kaneel, 2 eetlepels en 1 zakje aan de kook.
  8. Laat de 2-3 minuten zachtjes meekoken.
  9. Bind de met het aangemaakte zetmeel.
  10. Laat de compote afkoelen, roer af en toe door.
  11. Schil de deel in vieren en verwijder het klokhuis.
  12. Snijd de in stukjes en druppel hierover wat citroensap.
  13. Roer 1 eetlepel met 5 eetlepels glad.
  14. Breng de rest van het , met de citoenschil, 1 zakje en 2 eetlepels aan de kook.
  15. Laat de ca. 5 minuten meekoken.
  16. Bind de compote met het aangemaakte .
  17. Laat de compote onder af en toe roeren afkoelen.
  18. Verkruimel de lange , rooster de kruimels samen met het goudbruin in een droge koekenpan.
  19. Laat het koekmengsel afkoelen.
  20. Klop de stijf en roer de pudding glad.
  21. Spatel de door de pudding.
  22. Verdeel 2/3 van de pudding over 8-10 schaaltjes.
  23. Strooi er de helft van het koekmengsel overheen.
  24. Giet in de ene helft van de schaaltjes de pruimencompote en de andere helft de appelcompote.
  25. Versier het dessert met de rest van de pudding en het koekmengsel.
  26. Tip:
  27. I.p.v.
  28. verse kun je ook uit een pot nemen (720 mililiter).
  29. I.p.v.
  30. , appelcompote uit een pot (370 mililiter)
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
973 kcal
48%973 kcal
Vetten
30 g.
42%30 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
144 g.
55%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
15 g.
17%15 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vanillepudding met appels en pruimen