Valentijns warme appelcompote met frisse zure room

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Laat de zure goed koud worden in de koelkast ongeveer anderhalf uur van te voren.
  2. Zet ook vier longdrinks op een bordje koud in de koeling.

    Maak vervolgens de handgeklopte naar eigen smaak met en en voeg een zakje stijfmaaksel toe.
    Als de goed lobbig is en je met de roede punten kunt maken is deze klaar.
    Laat deze goed in de koeling opstijven.

    Snijd de na te hebben geschild in kleine dobbelsteentjes
    neem een ruime metalen pan en vul deze met circa een centimer koud breng deze aan de kook zet het vuur laag en vul de pan met het gekookte met de stukjes appel laat deze even op een laag vuur inkoken tot ze helemaal gaar zijn.
    Voeg 3 eetlepels aan het toe en een half theelepeltje
    (van een stokje).
  3. Laat het geheel indikken.
    als alles goed vermengd is voeg dan de hier aan toe.
    houd vervolgens alles goed warm.
  4. Schep eerst een laagje ijskoude zure in de glazen en dan om en om de warme en de koude zure tot boven aan de rand van de cocktailglazen.
    De laagjes moeten hierbij ongeveer een centimeter hoog zijn.
    Maak aan het topje een mooie toef tot een punt met een op een flinke eetlepel geschepte schep .
  5. Kies een mooie kers uit de als garnering op de top van de .
  6. Laat ook maar lekker speels over de de gelei van de jam naar beneden glijden, et voila!

    Serveer het stelletje cocktailglazen met een mooi wit ontbijtbordje met een wit servet en met een lange lepel.
    Smullen maar!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
122 kcal
6%488 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
25 g.
9%100 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Valentijns warme appelcompote met frisse zure room