Uientaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Uientaart:
  2. Deze taart kan zowel als hoofd- en als bijgerecht gegeten worden.
  3. Met bijvoorbeeld een uitgebreide salade erbij is het als snel een hele maaltijd.
  4. Ook lekker om 'm koud als hapje tussendoor te nuttigen.
  5. Bereiding:
  6. Kneed een soepel deeg van , , en 2 theelepels .
  7. Zet dit op een warme plek met een vochtige theedoek erover.
  8. Laat het ongeveer twee uur rijzen.
  9. Snijd de in smalle ringetjes.
  10. Fruit ze in de lichtbruin, voeg bijna op het laatst de knoflook, en toe.
  11. Net als de sojaroom.
  12. Het vuur uitzetten.
  13. Kneed het deeg nog een keer en laat het nog een uur rijzen.
  14. De tofu in stukjes snijden en knapperig bakken in .
  15. Een oven voorverwarmen tot 200 graden C.
  16. Het deeg uitrollen tot een dikte van ongeveer een halve centimeter en in een taartvorm een opstaand randje vormen.
  17. De tofu op de bodem van de taart verspreiden.
  18. Hierover het uienmengsel smeren.
  19. De randjes van de taart insmeren met .
  20. De taart ongeveer 20 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
25
25
25

Variaties op Uientaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Uientaart
VariatieAantalGang
Uientaartje1Bijgerechten
Courgette-uientaart1Hartige taarten
Uientaart met ham1Hartige taarten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1270 kcal
63%5080 kcal
Vetten
12 g.
18%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
52 g.
20%208 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Uientaart