Uienjam

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de in dunne plakjes.
  2. Doe de en de ui in een grote pan en leg er het deksel op.
  3. Laat koken op een gemiddeld vuur en roer er af en toe eens in.
  4. Zet het vuur zo hoog mogelijk zonder dat je de laat aanbranden.
  5. Zodra de week worden en wat verschrompelen en ongeveer nog de helft van hun volume hebben, zet je het vuur laag en laat je ze verder koken, zonder ze te laten aanbranden, tot ze een caramel kleurtje krijgen.
  6. Doe het deksel er dan van en verlaag indien nodig het vuur.
  7. Voeg de en azijn toe.
  8. Laat verder koken tot je een papperige massa hebt en er geen vocht meer over is.
  9. Check de smaak, er mag geen al te scherpe uiensmaak zijn!
  10. Indien nodig, voeg meer en azijn toe.
  11. Tip:
  12. aangezien er een redelijk grote hoeveelheid uienjam wordt gemaakt, kun je deze in kleine, schone, uitgekookte potjes inpotten door ze tot de rand te vullen met de nog hete (!) jam, en met het blikken dekseltje op de kop te laten afkoelen.
  13. De jam is dan nog een maand houdbaar.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Uienjam

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Uienjam
VariatieAantalGang
Uienjam2Jam en marmelade

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Uienjam heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Kleine moeite en zo gemaakt. het is zo lekker en zo leuk om cadeau te geven. Het gaat vast veel langer dan een maand mee! Maar dat is ons nog niet gelukt ha ha ha...
Ineke 12 december 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
219 kcal
10%219 kcal
Vetten
45 g.
64%45 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Uienjam