Tussendoortje van grote garnalen

Ingrediënten

+ -
print

Voor het beslag:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Zeef
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Pel de garnalen maar laat het staartje eraan zitten.
  2. Verwijder het darmkanaaltje.
  3. Dep de garnalen droog met keukenpapier en haal ze door de maïzena.
  4. Zet een droge koekenpan op matig vuur.
  5. Rooster de sesamzaadjes in 4 minuten goudbruin.
  6. Haal ze daarna direct uit de pan, zodat ze niet aanbranden.
  7. Zeef het en maïzena in een kom.
  8. Maak in het midden een kuiltje.
  9. Meng het , het en de en giet het mengsel al roerend in het kuiltje.
  10. Roer het geheel tot een glad beslag.
  11. Breng het beslag op smaak met .
  12. Verhit de in een grote koekenpan.
  13. Doop een paar 's in het beslag, laat ze uitlekken en leg ze met de schuimspaan in de hete .
  14. Bak ze goudbruin in 3 minuten.
  15. Laat ze uitlekken en houd ze warm.
  16. Verwarm de in een grote pan op laag vuur.
  17. Laat de niet heet worden en karemaliseren.
  18. Kook de beetgaar.
  19. Voeg de 's toe aan de .
  20. Meng het geheel voorzichtig door met de pan te schudden.
  21. Leg de 's op een schaal bestrooi ze met en leg er een toefje bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en olie
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sesamzaad is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gamba is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1181 kcal
59%4724 kcal
Vetten
38 g.
55%152 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
29 g.
11%116 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tussendoortje van grote garnalen