Tortilla a la Espanola

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Plank
  • Grote schaal

Bereidingswijze

  1. Schil de en snijd ze in plakjes van 3 mm.
  2. Snijd de doormidden en daarna in halve ringen.
  3. Verwarm ruim in een pan en frituur de aardappelschijfjes en uiringen lichtbruin in de olie.
  4. Het geheel moet onder de olie staan.
  5. Laat de gebakken aardappelplakjes en uiringen uitlekken in een vergiet.
  6. Klop in een grote schaal de los en voeg ruim toe.
  7. Doe de en uiringen bij het geklopte ei en druk de aardappelschijfjes naar beneden zodat ze helemaal bedekt worden met het eimengsel.
  8. Laat het 5 minuten staan.
  9. Verhit wat in een tortillapan.
  10. Voeg het aardappel-ei-mengsel toe, verspreid het over de pan met behulp van een pannenkoekmes.
  11. Sluit af met deksel en laat op half vermogen ca. 3 minuten garen tot de bovenste laag bijna gestold is.
  12. Draai de pan met deksel om en laat de andere kant ook 2 minuten garen.
  13. Leg de omelet vervolgens op een plank en laat hem afkoelen.
  14. Snijd in kleine vierkantjes van 2 à 3 cm en prik vast met cocktailprikkers.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Tortilla a la Espanola heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Tortilla espanola maken met zonnenbloemolie? Lijkt mij niet. Spanjaarden bakken en braden alleen in olijfolie. De aardappelen worden niet gefrituurd, maar gegaard in olijfolie. De olie moet je tegen d... Lees reactie
Kerstin 27 augustus 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
414 kcal
20%1656 kcal
Vetten
37 g.
52%148 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tortilla a la Espanola