Toprecept flensjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Flensjes recepten
- Bereiden
- Kookboek van nelschouwstra
- Schrijf een review

Keukenspullen
- Mixer
- Keukenmachine
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Weeg de ingredienten af (voor meer personen het recept verdubbelen).
- Doe alles in de keukenmachine of gebruik de mixer.
- Mix alles tot een tamelijk dun beslag.
- Giet het beslag in een kom en laat het minstens 30 minuten rusten.
- Gebruik liefst een speciale crepespan.
- Laat een klontje dampend heet worden, giet een niet te grote hoeveelheid beslag in de pan, zwenk direct met een soepele beweging rond, zodat de pan met een dun laagje beslag wordt bedekt.
- Mooi bruin laten worden.
- Als het flensje van boven droog is, keren en de achterkant bruinbakken.
- Als alle flensjes klaar zijn ze dakpansgewijs op een ingevet bakblik leggen en ze besprenkelen met gesmolten . 3 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden C.
- Bestrooi de flensjes met suiker, rol ze op en sprenkel er wat op eventueel.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 198 kcal | 9% | 594 kcal |
Vetten | 11 g. | 15% | 33 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 24 g. | 9% | 72 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |