Tiramisu van aardbeien, speculaas en munt

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel

Bereidingswijze

  1. Spoel de af onder koud water en ontdoe ze van de steeltjes.
  2. Doe de driekwart van de in een schaal met 10 fijngehakte .
  3. Ga er een paar maal met de mixer doorheen. (het moet geen egale massa worden) Voeg er 1 eetlepel en 1 eetlepel aan toe en meng alles goed dooreen. (houd ¼ van de apart).
  4. Scheid de dooiers van de van het eiwit.
  5. Klop het eigeel op met de (90 gram) totdat het mengsel wit wordt.
  6. Meng er met een spatel voorzichtig de doorheen.
  7. Het mengsel mag niet vloeibaar worden.
  8. Klop het eiwit met een mespuntje op tot een witte massa.
  9. Voeg er 1 eetlepel aan toe en klop het nogmaals op.
  10. Voeg dit mengsel met een spatel voorzichtig toe aan het / mengsel.
  11. Pers de uit.
  12. Snijd een zestal in plakjes en leg deze apart.
  13. Mix de overblijvende met de mixer tot een gladde massa.
  14. Neem 8 glazen bekertjes (whiskyglazen voldoen hiervoor uitstekend).
  15. Verdeel de helft van de met de mixer bewerkte over de acht glazen (ongeveer een eetlepel).
  16. Haal een speculaas snel door het sinaasappelsap en leg deze op de .
  17. Bedek dit met 2 eetlepels van de crème.
  18. Verdeel de rest van de met de mixer bewerkte over de glazen en dek deze wederom toe met een in het sinaasappelsap gedoopte speculaas.
  19. Giet de rest van de crème er overheen.
  20. Zet de glazen 24 uur in de koelkast.
  21. Verdeel de plakjes aardbei en de voor het serveren over de glazen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker, suiker, aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • mascarpone is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mascarpone is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
510 kcal
25%2040 kcal
Vetten
33 g.
47%132 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
22 g.
25%88 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tiramisu van aardbeien, speculaas en munt