Tiramisu

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Zet eerst twee kopjes (samen 400 mililiter) hele sterke .
  2. Zorg ervoor dat deze redelijk snel afkoelt.
  3. Scheid de eierdooiers en het .
  4. Klop 4 eierdooieres met de (poeder) suiker tot een mooie gladde gele creme onstaat.
  5. Klop de twee eiwitten op tot een witte schuim.
  6. Meng door het eiwitschuim de en eventueel de .
  7. Meng hier ook het mengsel doorheen.
  8. Voeg nu aan de afgekoelde (zodat de alcohol niet meteen verdampt) de toe.
  9. Leg de lange op een bord en giet hierover heen het mengsel.
  10. Transporteer de nu natte en breekbare lange naar de schaal en leg ze op de bodem.
  11. Laat wat ruimte, ter grootte van een lange vinger, tussen de lange over.
  12. Vul de gaten tussen de lange op met het mengsel.
  13. Leg over de laag die je nu hebt gekregen een tweede laag lange en vul de gaten opnieuw op met het mengsel.
  14. Ga hier mee door tot je lange op zijn, maar houd er rekening mee dat je genoeg mengsel overhoudt voor de bovenste laag die alleen uit mengsel bestaat.
  15. Zet de tiramisu nu zeker 8 uur in de koelkast om een beetje stijf te worden en de smaken goed in te laten trekken.
  16. Vlak voor het opdienen strooi je pas de poeder over de tiramisu heen (doe je dit eerder dan wordt de vochtig en klef)
25
25
25

Variaties op Tiramisu

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Tiramisu
VariatieAantalGang
Tiramisu37Nagerechten
Tiramisu met aardbeien3Nagerechten
Tiramisu met advocaat3Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • poedersuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eigeel en eiwit
  • mascarpone is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mascarpone is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Tiramisu heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Mmmmh tis heerlijk
Cheima 9 november 2013
Poeh, dit wordt een machtig dessert. Het zal vast wel lekker smaken. De Tiramisu staat nu in de koelkast. Persoonlijk vond ik de hoeveelheid koffie best veel, 400 ml. Ik heb er zeker 200 ml van we... Lees reactie
Joy 5 juni 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
779 kcal
38%3116 kcal
Vetten
57 g.
82%228 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
2%4 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tiramisu