Tiramisu
- Herkomst Italie
- Categorie Nagerechten
- Tiramisu recepten
- Bereiden
- Kookboek van looman
- 2 reviews
Bereidingswijze
- Zet eerst twee kopjes (samen 400 mililiter) hele sterke .
- Zorg ervoor dat deze redelijk snel afkoelt.
- Scheid de eierdooiers en het .
- Klop 4 eierdooieres met de (poeder) suiker tot een mooie gladde gele creme onstaat.
- Klop de twee eiwitten op tot een witte schuim.
- Meng door het eiwitschuim de en eventueel de .
- Meng hier ook het mengsel doorheen.
- Voeg nu aan de afgekoelde (zodat de alcohol niet meteen verdampt) de toe.
- Leg de lange op een bord en giet hierover heen het mengsel.
- Transporteer de nu natte en breekbare lange naar de schaal en leg ze op de bodem.
- Laat wat ruimte, ter grootte van een lange vinger, tussen de lange over.
- Vul de gaten tussen de lange op met het mengsel.
- Leg over de laag die je nu hebt gekregen een tweede laag lange en vul de gaten opnieuw op met het mengsel.
- Ga hier mee door tot je lange op zijn, maar houd er rekening mee dat je genoeg mengsel overhoudt voor de bovenste laag die alleen uit mengsel bestaat.
- Zet de tiramisu nu zeker 8 uur in de koelkast om een beetje stijf te worden en de smaken goed in te laten trekken.
- Vlak voor het opdienen strooi je pas de poeder over de tiramisu heen (doe je dit eerder dan wordt de vochtig en klef)
Ook lekker om te maken
-
Recept
Tiramisu49u
-
Recept
Tiramisu44u30m
-
Recept
Tiramisu43u15m
-
Recept
Tiramisu uit een glaasje44u
-
Recept
Tiramisu44u
-
Recept
Bokkenpootjes tiramisu420m
Variaties op Tiramisu
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Tiramisu | 37 | Nagerechten |
Tiramisu met aardbeien | 3 | Nagerechten |
Tiramisu met advocaat | 3 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- poedersuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eigeel en eiwit
- mascarpone is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mascarpone is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (2)
Tiramisu heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 779 kcal | 38% | 3116 kcal |
Vetten | 57 g. | 82% | 228 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 1 g. | 2% | 4 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |