Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Vijzel

Bereidingswijze

  1. Snijd de in lange dunne plakjes.
    Snijd het in schuine stukken van zo'n 4 a 5 centimeter.
    Snijd de laoswortel in dunne plakjes.
  2. Scheur de citroenblaadjes in tweeën.
    Plet eventueel het en de in een vijzel of met de achterkant van een mes of hakbijl.
  3. Je kan ook de snijden en later in de soep doen.
    Snijd de in twee.
    Snijd het in kleine reepjes.
    Snijd het bosuitje in kleine stukjes van ongeveer 1 cm.
    Snijd de in 4-en.

    Breng de aan de kook met het , de laoswortel, het citroenblad en de .
    Voeg de , de sjalot, de , de en de toe en laat de soep nog een paar minuutjes koken tot de gaar is.
    Draai het gas laag, citroen- of , , en suiker naar smaak toevoegen.
    Als laatste de verse koriander toevoegen en de soep in de kommen doen.

    Wordt alleen kokoscream gebruikt dan wordt de soep romiger.
    Eventueel wat kippenbouillon toevoegen om de soep te verdunnen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • schepje suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en schepje suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Thom Kha Kai heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET

Heerlijke soep, zonder tomaat gemaakt, met extra sereh en citroen om nog pittiger te krijgen. Let op; in de ingrediënten lijst staat niet alles uit het recept vermeld. (suiker en bosui).
franb 28 juni 2012
Heb deze soep voor de eerste maal in Spanje gegeten en ze was hééééérlijk!
boroquito258 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
202 kcal
10%808 kcal
Vetten
1 g.
2%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
2%0 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
3%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Thom Kha Kai
  • Home
  • Recept
  • Voorgerechten
  • soepen
  • Thom Kha Kai