Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Bakplaat
  • Koekenpan
  • Pan
  • Staafmixer
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden.
  2. Geen hete lucht oven maar gewoon met onder en boven warmte.
  3. Als je alleen een hete lucht oven hebt moet je graden naar 160 en goed in de gaten houden dat niet zwart wordt.
    Bakplaat klaar zetten met een vel bakpapier erop.
    wassen, afdrogen, dwars doorsnijden, zaad en draden met lepel uitscheppen,steel aanzet ook eraf snijden.
    De twee helften lekker dik insmeren met , buiten en binnenkant en randen, overal dik boter, gewoon met je handen doen.
    Dan licht zouten, binnen, buiten kant.
    Leg de met de schil naar onder op de bakplaat op het bakpapier en laat in de oven ( in het midden ) roosteren, ongeveer 3 kwartier a een uur.
  4. Totdat de hele gaar is.
  5. Je kan dan met een vork door de schil heen prikken.
  6. Steeds even kijken of het niet te hard gaat want de mag wel een beetje kleuren maar absoluut niet zwart worden.
    Maak van boillonblokje een half liter .
    Als gaar is, neem de bakplaat uit de oven (pas op, heet!) en doe de helften in de pan.
  7. Dat doe je met twee grote lepels, giet dat eventueel op bakpapier is gelopen ook in de pan.
  8. Voeg de kokosnootmelk en thaise toe ( begin met 1 grote theelepel).
    Pureer de pompoensoep met staafmixer (kan ook met gewone mixer).
    Voeg nu net zoveel toe als je zelf wilt.
  9. Het is maar hoe dik je je soep wilt hebben, moet in ieder geval niet te dun worden.
    Nu al roerend opwarmen en proeven of je nog wat curry pasta toe wilt voegen of wat zout, maar pas op dat je de pompoen smaak niet verliest door teveel curry of zout.

    Optioneel:
  10. Paar handjes pompoenzaden licht roosteren in droge koekenpan.
  11. Ze springen een beetje open, of koriander (AH), fijngehakt.
25
25
25

Variaties op Thaise pompoensoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Thaise pompoensoep
VariatieAantalGang
Thaise Pompoensoep1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
88 kcal
4%352 kcal
Vetten
10 g.
14%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Thaise pompoensoep
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • maaltijdsoepen
  • Thaise pompoensoep