Télo ( Cassave met bakkeljauw)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Hapjespan
  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. De bakkeljauw:
  2. Eerst doe je het filet in een pan met om het ergste zout uit te koken.
  3. Vervolgens gooi je het in een vergiet en spoel je de filet nog even extra af met .
  4. Ongeveer een minuut.
  5. Je kan de filet ook een nacht in een pan met koud laten staan.
  6. Daarna pak je een schaal en ga je de filet uitpluizen.
  7. Niet te grof en ook niet te fijn.
  8. Wanneer dit gedaan is, pak je een diepe koekepan of hapjespan en frituur je de bakkeljauwfilet beetje bij beetje in een laagje zonnebloemolie.
  9. Je frituurt het licht krokant.
  10. Dit schep je in een schaal met een laagje keukenpapier.
  11. Vervolgens pak je een brede diep pan waar je graag mee werkt en die niet snel aanbrandt/bakt.
  12. Daar doe je een scheut olie in, goed warm laten worden.
  13. Dan de in lengte gesneden , de 3 maggiblokjes, stukje , 2 en de 5 pimentballen .
  14. Wanneer de een beetje bruin gebakken is, doe je de inhoud van het blikje tomatenpuree erin met een beetje .
  15. Goed mengen!
  16. Nu doe je ook de licht gefrituurde bakkeljauw erin.
  17. Let erop dat je goed blijft roeren, zodat de bakkeljauw niet aanbrandt.
  18. En steeds een beetje toevoegen zodat het niet droogbakt.
  19. Naar mate van smaak kun je er een beetje (riet) aan toevoegen en/of extra maggiblokje(s).
  20. De cassave:
  21. Je maakt de zakjes met bevroren open en doet de bevroren in een grote (soep)pan vullen met .
  22. Een beetje zout toevoegen.
  23. Je kookt de net als aardappelen.
  24. Wanneer de gaar is (dat kun je zien door met een vork in de te prikken, wanneer je er doorheen kunt is het gaar), giet je deze af in een vergiet en laat je het even drogen.
  25. Dan snijd je de in de lengte doormiden en haal je de lange harde stukjes draad eruit.
  26. Vervolgens snijd je stukjes van circa 5 cm.
  27. Wanneer je klaar bent met het snijden van de , frituur je de lichtbruin in een frituurpan en doe je dit in een schaal met keukenpapier zodat de olie er goed in kan uitlekken.
  28. Vervolgens leg je de op een bord en doe je de bakkeljauw ernaast of erop.
  29. Heerlijk met een beetje sambal!
  30. Dit gerecht eet je met je handen.
  31. Dit gerecht is voldoende voor 5 á 6 personen.
  32. En kan dienen als bijgerecht of als hoofdgerecht.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in zonnebloem olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in trassi
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in zonnebloem olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Télo ( Cassave met bakkeljauw) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Top, erg lekker.
Earl 24 november 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
11 kcal
0%66 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Télo ( Cassave met bakkeljauw)