Zwitserse notentaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Meng de met 1 ei, helft van de , , en citroenrasp.
  2. Boter erdoor mengen en snel tot een soepel deeg kneden.
  3. Aanrecht bestuiven met en 2/3 deel van het deeg uitrollen tot een ronde lap, 3 cm groter dan de springvorm (vorm = 24 cm).
  4. Springvorm invetten, bestuiven met en bekleden met deeglap.
  5. Rest van het deeg uitrollen tot een ronde lap ter grootte van de vorm.
  6. Leg dit op een met bestoven bord en zet de vorm en het bord ca. 30 minuten in de koelkast.
  7. Oven voorverwarmen op 200°C.
  8. In braadpan rest van de suiker al roeren op laag vuur laten smelten en lichtbruin laten kleuren.
  9. , room en noten erdoor roeren.
  10. Suikermengsel over de deegbodem verdelen en afsluiten met de ronde deeglap.
  11. Met een vork op gelijke afstand gaatjes in het deeg prikken, het andere ei loskloppen en hiermee het deeg bestrijken.
  12. In het midden van de oven ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken.
  13. Taart laten afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten en hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Zwitserse notentaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

I.P.V. walnoten, pecannoten en ook hazelnoten weglaten. Als de suiker lichtbruin is eerst de noten karamelliseren en de honing erbij, even in laten koken stroop en dan de slagroom erbij. Nog even late... Lees reactie
Emmy van Egteren 21 januari 2016

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1173 kcal
58%4692 kcal
Vetten
56 g.
80%224 g.
Waarvan verzadigd
12 g.
63%48 g.
Waarvan onverzadigd
7 g.
23%28 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
2 g.
46%8 g.
Koolhydraten
142 g.
54%568 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
2%4 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
9 mg.
1%36 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zwitserse notentaart