Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Zoete rijsttaart met speculaaskruidenbodem


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Vermeng de suiker en boter met elkaar.
Zeef de bloem en speculaaskruiden erboven.
Kneed dit met een eetlepel van het losgeklopte ei snel tot een soepel deeg.
Verpak het in vershoudfolie en laat het in de koelkast minimaal een uur opstijven.
Snijd het vanillestokje over de lengte open en schraap het merg eruit.
Breng de melk aan de kook met het vanillestokje, merg, suiker en rijst.
Laat het op laag vuur 20 minuten zachtjes koken.
Roer af en toe op de bodem.
Giet het over in een schaal, verwijder het vanillestokje en laat een beetje afkoelen.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Rol het deeg uit.
Bekleed de taartvorm geheel met het deeg.
Klop de eieren met het overgebleven deel van het losgeklopte ei in een paar minuten lichtgeel en schuimig.
Roer dit door de rijstepap tot alles goed is vermengd.
Stort dit in de deegvorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de taart in het midden van de oven 35 min.
Laat helemaal afkoelen buiten de koelkast.

Allergenen Informatie

Voor dit zoete rijsttaart met speculaaskruidenbodem recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Zoete rijsttaart met speculaaskruidenbodem heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Ben eens benieuwd naar de smaak.
    Louisa Pennengs gaf dit recept op 13 juli 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven