Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zoete abrikozeneieren recept
Zoete abrikozeneieren recept

Zoete abrikozeneieren


Ingrediënten


Bereidingswijze


Roer het puddingpoeder glad met 100 mililiter melk.
Breng 400 milliliter melk aan de kook en roer het aangemaakte puddingpoeder er door. Laat ca. 1 minuut zachtjes doorkoken en blijf roeren. Haal de pan van het vuur.
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Bekleed een bakblik met bakpapier. Meng 300 gram bloem, het bakpoeder, de suiker de vanillesuiker, en een snufje zout in een kom.
Voeg de kwark, 5 eetlepels melk, de olie en 1 ei toe en kneed alles met de deeghaken van de mixer tot een glad deeg. Bestuif het werkvlak met de bloem. Maak van het deeg een rol en snijd de rol in 8 gelijke stukken. Leg de stukken op de bakplaat en druk ze voorzichtig met de hand wat platter. Maak in het midden een kuiltje. Roer de pudding met een garde nog 1 keer goed door en schep in elk kuiltje 1 grote lepel pudding. Plaats op de pudding een halve abrikoos en bak de broodjes ca. 20 minuten in de oven.
Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zoete abrikozeneieren recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven