Worteltaart met pecannoten en mascarpone

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. TAART
    Klop de los en voeg daarna en toe en klop tot romige massa.
    Voeg nu , , en toe en roer dit met een spatel goed door,
    Voeg als laatste de wortel, pecan noten en toe en meng dit door het beslag.
    Bekleed een ingevette brownie vorm met bakpapier verdeel het beslag hierin.
    Bak de taart in een voorverwarmde oven op 170 graden af gedurende 45 minuten.
    Haal de taart uit de oven en laat deze afkoelen.

    GLAZUUR
    Meng de zachte boter met de tot een gladde massa.
    Voeg de en extract toe en roer dit tot een gladde massa

    AFWERKING
    Als de taart is afgekoeld de zachte glazuur over de taart verdelen en gladstrijken.
    Laat de taart vervolgens een uurtje in de koelkast opstijven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • rietsuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in mascarpone
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pecannoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter en mascarpone is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Worteltaart met pecannoten en mascarpone heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Dit recept al diverse keren gemaakt voor gasten van Inloophuis Wij Allemaal te Purmerend en heel veel complimenten gekregen en verzoeken het recept te delen.
FreddyL 13 juli 2017

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
579 kcal
28%4632 kcal
Vetten
23 g.
34%184 g.
Waarvan verzadigd
3 g.
17%24 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
6%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
13%0 g.
Koolhydraten
42 g.
16%336 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%16 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Worteltaart met pecannoten en mascarpone