Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Wortelcake met glazuur recept
Wortelcake met glazuur recept

Wortelcake met glazuur


Ingrediënten


18

Bereidingswijze


Zeef de bloem met bakpoeder. Voeg de suiker erbij.
Klop de eieren licht met de vanille-essence in een aparte kom.
Voeg de eieren bij de bloem en roer door elkaar. Doe de geraspte wortel erbij en vervolgens de olie. Doe de ananas erbij en roer goed.
Doe dan de rozijnen en walnoten erbij.
Giet het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm en bak ongeveer 45 minuten in een oven op 170 graden.
Laat de cake afkoelen voordat je de glazuur erop doet.
Glazuur: Mix de boter en roomkaas met een elektrische mixer op lage snelheid tot het goed vermengd is. Voeg geleidelijk de suiker toe tot een glad mengsel.
Mix vervolgens de citroenrasp en evt nog wat vanille-essence er goed door.
Verdeel de glazuur in een laag bovenop de cake.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit wortelcake met glazuur recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven