Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Wortelcake recept
Wortelcake recept

Wortelcake


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 175 graden C. Schraap de worteltjes en rasp ze fijn. Vet een cakeblik van 22 cm in met boter en bestuif het met paneermeel. Pers de sinaasappel uit en gebruik 1 eetlepel sap. Roer de boter met de suiker zacht en klop het mengsel met de mixer tot een luchtige massa. Voeg het kaneelpoeder toe en klop de eieren er één voor één door. Voeg de wortelrasp, snufje zout, 2 eetlepels warm water en 1 eetlepel sinaasappelsap toe. Meng het zelfrijzend bakmeel er luchtig door heen. Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake in het midden van de oven in 50 minuten gaar en bruin. Laat de cake op een rooster afkoelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit wortelcake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Wortelcake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • De beschrijving is heel goed en de smaak is fantastisch!
    Millievivie gaf dit recept op 13 maart 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven