Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Witte chocoladetaart recept
Witte chocoladetaart recept

Witte chocoladetaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zeef de bloem boven een kom en voeg een mespunt zout toe. Doe de basterd- en de vanillesuiker er door heen mengen. Voeg de koude blokjes boter toe en kneed met koele handen tot kruimels. Rasp citroenschil van de citroen erbij. Voeg 1 ei en het citroenrasp toe en kneed snel tot een soepel deeg. Is het deeg te droog, voeg dan wat ijskoud water toe. Vorm er een bal van, dek af met vershoudfolie en leg minstens 30 minuten in de koelkast. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lap met een diameter van ca. 32 cm. Bekleed er de springvorm mee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet de vorm weer minstens 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Bedek de taartbodem met aluminiumfolie en strooi de bonen of linzen op de aluminiumfolie. Bak de bodem 10 minuten in het midden van de oven. Neem de vorm uit de oven, verwijder de bonen en de folie en bak de bodem nog 5 minuten zonder vulling. Verlaag, nadat de bodem gebakken is, de temperatuur van de oven naar 180 graden C. Hak 300 gram chocolade in kleine stukjes en doe deze in een steelpan. Hang de steelpan in een iets grotere pan met bijna kokend water en laat de chocolade smelten. Doe de gesmolten chocolade in een mengkom en voeg de crème fraîche toe. Voeg 1 voor 1 de resterende eieren toe. Schep het mengsel in de bodem en bak de taart 25 minuten in het midden van de oven. De vulling hoeft niet helemaal stevig te zijn en mag in het midden nog wat lobbig zijn. Laat afkoelen. Smelt de rest van de chocolade op dezelfde manier en bestrijk de taart met een dun laagje chocolade. Bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker. Serveer koud. Nabereiden: U kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar hem afgedekt in de koelkast.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit witte chocoladetaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Witte chocoladetaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Mijn broertje Stijn houd alleen maar van witte chocolade. Dan vind hij dit vast lekker.
    Isah gaf dit recept op 20 mei 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven