Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Wiener mokkataart recept
Wiener mokkataart recept

Wiener mokkataart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bekleed de bodem van een springvorm (26 cm doorsnede) met bakpapier. Splits de eieren. Klop het eiwit stijf met een snufje zout en voeg tijdens het kloppen geleidelijk 150 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker toe. Spatel de eidooiers er een voor een door. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en spatel het door het deeg . Strijk de helft van het deeg in de bakvorm. Spatel 1 eetlepel cacaopoeder door het deeg. Verdeel met een theelepel klodders cacaodeeg op het blanke deeg. Klop met de vorm 2 keer op het werkblad, zodat het chocoladedeeg wat inzakt. Bak de bodem 25 minuten op 175 graden C. en laat afkoelen. Snijd de bodem horizontaal doormidden en haal de helften uitelkaar. Klop 750 gram slagroom en het espressopoeder stijf, voeg beetje bij beetje de slagroomversteviger, 2-3 eetlepels suiker en 1 zakje vanillesuiker toe. Strijk 1/3 van de crème over de onderste deegbodem. Leg het bovenste deel erop. Bestrijk de bovenkant en de rand met de rest van de crème en zet de taart ca. 2 uur in de koelkast. Klop 200 mililiter slagroom stijf en doe hem in een slagroomspuit met een grote opening. Versier de taart met de slagroom, de geraspte chocolade en de mokkabonen.

Allergenen Informatie

Voor dit wiener mokkataart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Wiener mokkataart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 1 recensie

  • Hallo betty, waarom klop je ook niet de eidooiers stijf en spatel dat door de stijfgeklopte eiwitten, dan kun je het bakpoeder achterwege laten. Wat de vulling betreft zou ik hem hem in drie delen doo... Lees reactie
    Henny57 gaf dit recept op 1 januari 2008 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven