Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Whisky-appeltaart recept
Whisky-appeltaart recept

Whisky-appeltaart


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Wel de rozijnen in de whisky.
Schrap de schil van de citroen en pers hem daarna uit.
Zeef de bakmeel in een kom. Snijd de boter met twee messen klein in het bakmeel. Meng daarna het hele ei en de gezeefde basterdsuiker er door heen. Voeg de citroenrasp er doorheen en kneed het geheel met een koele hand tot een soepel geheel. Maak van het deeg een bal en laat deze minimaal dertig minuten in de koelkast staan.
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
Schil de appels en snijd ze in blokjes. Besprenkel ze met citroensap en met de whisky. Meng ze met de rozijnen.
Rol het deeg uit en bekleed hiermee de taartvorm. Vul het met het appelmengsel en bestrooi met kristalsuiker. Klop een ei los. Bestrijk hiermee de taart.
Bak de taart in vijf kwartier in de oven tot hij gaar en bruin is. Een sateprikker moer er droog uitkomen.

Serveersuggesties

Neem als whisky een maltwhisky, bv Glenfiddich

Allergenen Informatie

Voor dit whisky-appeltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven