Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Walnoten honing taart recept
Walnoten honing taart recept

Walnoten honing taart


Ingrediënten


8

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden.

Voor het deeg:

Meng zachte boter (175 gram) met de poedersuiker, zout, 1 ei en de bloem tot een soepel deeg. Deze uitrollen (ik doe meestal een rechthoek, koelt veel sneller in de koelkast) en inpakken in de plasticfolie. Ongeveer 30 min tot 45 min in de koelkast leggen.

Vulling:

Citroen uitpersen, walnoten met een scherp mes hakken en samen met de helft van de honing en de suiker in een pannetje koken tot een karamel. In een andere pan de room, de andere helft van de suiker en honing aan de kook brengen. Met de karamel afblussen en opnieuw lichtjes aan de kook brengen. (Gebruik een grote of hoge pan, deze vulling kan erg veel zijn!). Walnoten er goed doorheen mengen en laten afkoelen. Taartvorm vervolgens invetten & het bakpapiertje er in leggen. Het deeg goed uitrollen tot ongeveer 3-5 millimeter dikte. Taartvorm hiermee bekleden, goed de randen meepakken! Al het deeg dat je over hebt, even bij elkaar kneden. Vulling in de vorm gieten en even aandrukken/ gladstrijken. (Ik gebruik hiervoor een lepel in verband met de plakkerigheid). Rol het overige deeg uit en maak hier de taart deksel van. Zorg dat alle randjes goed stevig zitten. Maak wel een gaatje in de bovenkant, ik gebruik hier een vork of een appelboor voor. De taart even bestrijken met het andere eitje. (Even lichtjes opkloppen.) Met het deeg dat je over houdt, kan je het ook nog versieren met vormpjes, vind ik altijd erg leuk om te doen! Taart moet ongeveer 30 minuten in de oven, zodat hij mooi goudbruin is geworden. Wel laten afkoelen voor het serveren, anders loopt de vulling er helemaal uit. Hij hoeft niet gekoeld bewaard te worden, daar wordt het keihard van en dan is het erg moeilijk om te snijden. Eenmaal klaar, smullen maar!

Serveersuggesties

Het is een zeer stevige taart (sterk van smaak), dus snij het niet in te grote stukken. Taart is nog een aantal dagen te bewaren, dus hij hoeft gelukkig niet in 1 keer op. Serveren met een toef slagroom en een kop sterke koffie, echt heerlijk!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit walnoten honing taart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven