Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Wafels uit Belgie 10 stuks recept
Wafels uit Belgie 10 stuks recept

Wafels uit Belgie 10 stuks


Ingrediënten


Bereidingswijze


De gist in de melk oplossen. De bloem (400 gram), de castorsuiker en het ei hiermee vermengen. De boter, suiker, bloem (100 gram) en zout met elkaar vermengen. De twee mengsels met elkaar vermengen en max. 1 minuut op lage snelheid kneden. Ruim een uur laten rijzen Nu de grove suiker hiermee vermengen. Deeg in twee gelijke delen verdelen. Een rol van één deel maken en deze weer in vijf gelijke delen verdelen. Zo ook de tweede deel verdelen. De stukken deeg opbollen en op een plate plaat leggen. Iets bloem er over strooien en afdekken met een theedoek. Het geheel ongeveer 1 uur op een warme plaats laten rijzen. Bakken in een voorverwarmd wafelijzer. Wafelijzer eerst invetten met een kwast met olie. PS. Greinsuiker is te koop bij de bakker die ook suikerbrood bakt.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit wafels uit belgie 10 stuks recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven