Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Vruchten bavaroise taart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven verwarmen op 175 graden
vorm van 20 cm invetten en passend papier op de bodem leggen
Eieren met suiker en citroenrasp naar 38 graden verwarmen
8 min op hoogste stand kloppen
3 min, op halve stand kloppen
bloem zeven
bloem doorspatelen
olie door spatelen
in de vorm verdelen en glad strijken
onder het midden in de oven plaatsen
in 30 min gaar bakken
laten afkoelen
lossen en papier verwijderen
gelatineblaadjes in koud water weken
sinaasappelsap en suiker met citroensap verwarmen naar 80 graden
gelatine uitknijpen en oplossen in het warme sap
pannetje met sap laten afkoelen in koud water
grand marnier door het sap roeren
ondertussen de slagroom tot 3/4 stijf kloppen
als het sap lobberig begint te worden de slagroom er door spatelen
bisuitplak horizotaal doorsnijden
op de onderlaag de frambozenjam verdelen
hierop de bavaroise verdelen
boven plak er op leggen en licht aandrukken
nu een uur in de koeling plaatsen
75 gr abrikozenjam over de bovenzijde gladstrijken
vruchten pellen, schillen en in plakjes snijden
de taart met de vruchten beleggen
rest van de jam met 30 gr water verwarmen tot het kookt
met een kwast de jam over de vruchten deppen
taart nog 2 uur in de koeling verder laten opstijven

Serveersuggesties

de vruchten die je lekker vindt mag je er op leggen, deze keus is helemaal zelf aan jou.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vruchten bavaroise taart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven