Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vlaaibodem met fruit recept
Vlaaibodem met fruit recept

Vlaaibodem met fruit


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kneed alle ingrediënten als brooddeeg en voeg op het laatst zout toe. Met de hand moet je minstens een half uur kneden, kneed 5 minuten met de hand en doe het daarna in een keukenmachine met deeghaak en laat het daarin nog eens 5 minuten goed mixen. Zet de deegbol op een warme plek minstens een uur te rijzen. Vervolgens met de hand een ronde schijf maken en deze verder uitrollen met een deegroller tot het gewenste formaat. De deeglap bestrooien met bloem en dubbel vouwen en in een vlaaivorm leggen, de randen op tillen en in de vorm aandrukken.
Daarna de overstekende delen wegsnijden, kun je doen door er met de deegroller over te gaan.
Vullen met fruit, b. v. taartvulling kersen, of zelf maken.
Bedek de vlaai met een raster van stroken, die je van het overgebleven deeg kan maken.
Strooi hier nog een handvol kristal suiker overheen en dan de oven in.
Hete luchtoven 175 graden, 2 5 minuten.

Serveersuggesties

Zie mijn recept vlaaivulling met kruim en appel.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit vlaaibodem met fruit recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven