

Vetarme aardbeien-appelcake
- Nederland
- Taart en gebak
- 10 portie(s)
- 15 minuten
- 40 minuten
- bettyvandijk
Ingrediënten
- 70 gram kristalsuiker
- 3 eieren
- 125 milliliter magere melk
- 85 milliliter olijfolie of zonnebloemolie
- 2 rode appels (geschild en in stukjes)
- 250 gram aardbeien (in stukjes)
- 100 gram volkoren zelfrijzend bakmeel
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 1,5 theelepel kaneel
- springvorm, 20 centimeter doorsnede
Bereidingswijze
Houd 1 theelepel suiker apart. Mix de eieren en de rest van de suiker in een kom totdat het mengsel licht en romig is, Voeg de melk en de olie toe en mix goed door. Voeg de appel en aardbeien toe en roer goed door.
Zeef het volkoren en het gewone bakmeel en 1 theelepel kaneel boven de kom en roer goed door.
Giet het mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant lad. Bak 40 minuten tot de cake bruin is en een vork of houten prikker er schoon uit komt.
Laat ca. 5 minuten afkoelen.
Meng de overgebleven kaneel en de suiker doorelkaar en strooi over de cake.
Serveer eventueel met extra aardbeien.
Meer Recepten
- Aardbeien-yoghurttaart met bastognekoeken1 taart
20 minuten
bettyvandijk - Appelcake15 porties
2 uur
maritza - Appelcake8 porties
1 uur en 30 minuten
breemer
Allergenen Informatie
Voor dit vetarme aardbeien-appelcake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Taart en gebak
- Vetarme aardbeien-appelcake