Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Vanillekwark-karameltaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 150 graden celsius. Vet een springvorm (24 cm doorsnede) in. Verkruimel de lange vingers met een deeroller en verdeel ze over de bodem van de springvorm.
Klop de kwark in een kom glad met een mixer. Voeg de suiker, het eiwit en het vanille extract toe en klop nog 2 minuten op de middelste stand.
Voeg de bloem en de yoghurt toe en klop alles tot een glad mengsel.
Verdeel het kwarkmengsel voorzichtig over de lange vingerbodem.
Bak de taart ca. 60 minuten in de oven, schakel de oven uit en laat de taart nog 30 minuten in de oven staan met de ovendeur dicht.
Haal de taart uit de oven. Laat hem ca. 15 minuten in de vorm afkoelen.
Zet hem minstens 3 uur afgedekt in de koelkast. Maak de rand van de springvorm los. Schep de karamelsaus over de taart en garneer de taart met de halve walnoten. Laat de kwarktaart tot het serveren in de koelkast staan.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vanillekwark-karameltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven