Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Turkse yoghurtcake recept
Turkse yoghurtcake recept

Turkse yoghurtcake


Ingrediënten


Bereidingswijze


Citroen uitpersen en liter water en suiker aan de kook brengen.
Op hoog vuur 20 minuten laten koken tot er een suikerstroop ontstaat. Citroensap er door roeren en laten afkoelen. Oven voorverwarmen op 175 graden celsius. Vierkante bakvorm 23 x 23 cm invetten. Sinaasappel goed afwassen en raspen. Bakmeel zeven. Eieren en basterdsuiker in 7 minuten romig kloppen. Sinaasappelrasp, yoghurt en bakmeel er door kloppen en het deeg in de vorm doen. 40 minuten laten bakken. Cake in 14 stukken snijden en de suikerstroop er over schenken. Afdekken met aluminiumfolie. Suikerstroop 20 minuten in laten trekken. Slagroom stijf kloppen met iets suiker en op elk stukje cake en dot slagroom doen.

Allergenen Informatie

Voor dit turkse yoghurtcake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Turkse yoghurtcake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

 • 500 gr suiker + 200 gr suiker+ slagroom? Heftige cake!
  Chrissie gaf dit recept op 26 juli 2017 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven