Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tulband recept
Tulband recept

Tulband


Ingrediënten


5

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 175 graden. De uitgelekte rozijnen en krenten in een kom met 1 tot 2 eetlepels bakmeel even omscheppen om te voorkomen dat ze in het beslag snel naar onderen zakken.
Zeef de rest van het bakmeel boven een andere kom.
In nog een andere (beslag)kom de boter, basterdsuiker en vanillesuiker met de mixer in ongeveer 10 minuten tot een romige massa kloppen. Dan de eieren een voor een erdoor kloppen. Voeg pas een volgend ei toen als het vorige helemaal door het botermengsel is opgenomen.
Dan het zelfrijzend bakmeel beetje voor beetje toevoegen en met een spatel luchtig door het boter/eimengsel scheppe. Tenslotte de krenten en rozijnen erdoor spatelen.
Doe het beslag in een ingevette tulbandvorm en strijk de bovenkant glad. De bakvorm op een rooster in het midden van de oven schuiven en de tulband in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar bakken.
Tulband uit de oven nemen en eerst circa 10 minuten in de vorm laten afkoelen. Daarna de vorm omstorten op een plank of rooster en verder laten afkoelen. Bestrooi de tulband eventueel met wat poedersuiker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tulband recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Tulband heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 3 recensies

  • Een heerlijke tulband, echt lekker en super gelukt!
    Anny gaf dit recept op 24 december 2015 4 uit 5 sterren
  • De tulband was lekker. Wie had dat recept verzonnen? Nou ja het was lekker. Tot de volgende keer Groetjes Nadine.
    Nadine gaf dit recept op 21 december 2013 5 uit 5 sterren
  • Ik vind het een goed recept. Werkt super!
    Laya gaf dit recept op 5 juli 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven