Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Deegroller
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden celsius.
  2. Leg in een springvorm (26 cm doorsnede) een vel bakpapier.
  3. Splits de .
  4. Klop het eiwit met een snufje in een vetvrije kom tot een luchtig schuim.
    Strooi er langzaam 75 gram en 1 zakje doorheen.
    Meng er de eidooiers een voor een doorheen,
    Zeef de samen met de en de en spatel door het beslag.
    Strijk het beslag in de springvorm.
  5. Bak het 20-25 minuten in de oven.
  6. Laat afkoelen.
    Schil 750 gram , verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
  7. Meng 3 eetlepels met het puddingpoeder.
    Breng de in 300 milliliter aan de kook.
    Laat ze dan op zachte temperatuur afgedekt 4 minuten verder koken, tot de zacht zijn maar nog wel knapperig.
  8. Test de nog een keer tussendoor (de stoomtijd is afhankelijk van het appelsoort),
    laat de uitlekken en vang het kookvocht op.
    Giet het kookvocht in een pan en breng aan de kook.
    Roer er het puddingpoedermengsel doorheen, breng het aan de kook en kook het geheel ca. 1 minuut op lage temperatuur.
  9. Neem de pan van het fornuis.
  10. Roer de door de pudding en laat afkoelen.
    Doe de amarettini in het diepvrieszakje en knoop het dicht.
  11. Verkruimel de amarettini met een deegroller.
    Klop de kwark, de , 2 zakjes en 125 gram kort met de mixer tot een lobbige crème.
    Snijd de taartbodem een keer horizontaal doormidden.
  12. Meng 5 eetlepels met de amaretto en bedruppel de taartbodem ermee.
    Besmeer het onderste deel 1 cm dun met een deel van de mascarponecrème.
    Roer de appelcompote door en verdeel hem over de mascarponelaag.
  13. Smeer voorzichtig glad.
    Verdeel 1/4 van de overige mascarponecrème op de appelcompote en strijk voorzichtig glad.
    Leg dan de tweede taardbodem erop.
  14. Strijk de taart met de rest van de mascarponecrème.
  15. Druk de amarettinikruimels langs de rand van de taart.
    Zet de taart ca. 45 minuten in de koelkast.
    Schil 1 appel,verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne parten.
    Druppel er het overheen en garneer de taart ermee.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in magere kwark en mascarpone
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in bitterkoekjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • magere kwark en mascarpone is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
386 kcal
19%6176 kcal
Vetten
23 g.
33%368 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
7%288 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
13 g.
15%208 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tiramisu-appeltaart