

Terrina di albumi e uvetta (cake van eiwitten met rozijnen)
- Albanie
- Taart en gebak
- 4 portie(s)
- 30 minuten
- 1 uur
- akaisa
Ingrediënten
- 120 gram boter (of margarine)
- 120 gram suiker
- 150 gram gezeefde bloem
- 50 gram blanke amandelen
- 8 eiwitten
- 75 gram rozijnen
- 1 eetlepel paneermeel of bloem
- rasp van 1 citroen
- snufje zout
Bereidingswijze
Week de rozijnen 20 min. in lauw water, laat ze uitlekken en droog ze in een doek.
Doe de zachte boter, suiker en citroenrasp in een kom en mix het luchtig. Doe beetje voor beetje de amandelen, het meel en de rozijnen erbij. Dit wordt een vrij stijf deegje.
Klop in een andere kom de eiwitten met een snufje zout stijf. Spatel dan de twee mengsels heel voorzichtig -beetje voor beetje- door elkaar tot het een homogeen mengsel is. Begin met een kwart van het eiwit vlot door het meeldeeg te werken, dat is vrij stijf en kost even wat moeite, de rest kan je dan voorzichtiger doen.
Schep het in de voorbereide vorm en bak ongeveer 1 uur in een
voorverwarmde oven op 160 ºC.
Laat afkoelen en eet smakelijk :)
Serveersuggesties
Serveer het bijv. met bosvruchtensaus
Meer Recepten
- Italiaanse cake4 porties
1 uur en 10 minuten
lieverdje - Taart Apfelstrudel uit Duitsland1 taart
1 uur
tobkok - Choco-rumcake4 porties
2 uur en 30 minuten
lucyvader
Allergenen Informatie
Voor dit terrina di albumi e uvetta (cake van eiwitten met rozijnen) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Taart en gebak
- Terrina di albumi e uvetta (cake van eiwitten met rozijnen)