Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Terrina di albumi e uvetta (cake van eiwitten met rozijnen) recept
Terrina di albumi e uvetta (cake van eiwitten met rozijnen) recept

Terrina di albumi e uvetta (cake van eiwitten met rozijnen)


Ingrediënten


100

Bereidingswijze


Vet een cakevorm in en bestrooi met paneermeel of bloem. Hak de amandelen grof.
Week de rozijnen 20 min. in lauw water, laat ze uitlekken en droog ze in een doek.

Doe de zachte boter, suiker en citroenrasp in een kom en mix het luchtig. Doe beetje voor beetje de amandelen, het meel en de rozijnen erbij. Dit wordt een vrij stijf deegje.

Klop in een andere kom de eiwitten met een snufje zout stijf. Spatel dan de twee mengsels heel voorzichtig -beetje voor beetje- door elkaar tot het een homogeen mengsel is. Begin met een kwart van het eiwit vlot door het meeldeeg te werken, dat is vrij stijf en kost even wat moeite, de rest kan je dan voorzichtiger doen.

Schep het in de voorbereide vorm en bak ongeveer 1 uur in een
voorverwarmde oven op 160 ºC.

Laat afkoelen en eet smakelijk :)

Serveersuggesties

Serveer het bijv. met bosvruchtensaus

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit terrina di albumi e uvetta (cake van eiwitten met rozijnen) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven