Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Taart alla Italiana recept
Taart alla Italiana recept

Taart alla Italiana


Ingrediënten


Bereidingswijze


Als eerst maak ik de Cremé (IT: Crema Pasticcera): Zeef de bloem. Doe op het vuur een pannetje met de melk en het vanillestokje of citroenschil( niet alle melk gewoon halve mok melk). Doe in een kom 6 eigelen, een snufje zout, de bloem en de suiker. Met een houten lepel goed mixen, voor een minuutje. En dan beetje bij beetje, doe je eerst de koude melk erbij en daarna rustig aan de warme melk. Als alle ingrediënten goed gemixt zijn, doe je het mengsel in een kom. Als je het mengsel goed geroerd hebt, doe je het weer terug in de pan die je hebt gebruikt om de melk op te warmen en zet je het op een lage vuur en dan blijf je roeren. Als het aanbrand dan mag je het weggooien dus blijf roeren! Het is eerst waterig maar zodra het begint te koken, wordt het echt een crème. Dan je niet meer dan 2 minuten roeren maar dan moet je echt met al je kracht roeren, in alle richtingen, als het maar niet aanbrand! Zodra het een mooie egale crème is geworden, mag je het van het vuur halen. En dan doe je het in een kom (liefst geen plastiek anders gaat ie die geur nemen). Pak dan met een vorkje een stukje boter en laat hem smelten over de crème, zodat er een klein velletje ontstaat op de crème. Je kan hem nog koud laten worden en dan gebruiken op de taart of voor wat je wilt! Taartdeeg (IT: Pasta Frolla): Ik kneed het altijd met de hand is toch makkelijker! Doe bloem op de werktafel (die je door een zeef hebt gehaald) dan doe je in het midden, bakpoeder, suiker en vanillesuiker, zachte of gesmolten boter en de eieren. Kneed alles snel tot je een best harde deeg krijgt die mooi egaal is. Doe het in folie en vervolgens in de koelkast voor half uurtje. Smeer de bakblik met boter en bloem, dan doe je het deeg erin, in de voorverwarmde oven op 180 graden C. tot hij goudbruin is. . Als hij klaar is, kan je de creme op de taart doen en mooi decoreren, met gesmolten chocolade en/of fruit.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit taart alla italiana recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven