Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Suiker & lactosevrije opgerolde chocoladecake recept
Suiker & lactosevrije opgerolde chocoladecake recept

Suiker & lactosevrije opgerolde chocoladecake


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


De cake:
Smelt de boter met het cacaopoeder en de espresso au bain marie (een pan die in een pan hangt waarin een laagje water zacht kookt). Terwijl het smelt af en toe roeren.
Als de boter is gesmolten, haal je de pan uit de andere pan.
Even goed mengen en laat het mengsel een paar minuutjes afkoelen.
Voeg 1-2 eetlepels agavesiroop toe en roer dit goed door het mengsel.
Dit is het cacaobotermengsel.
Leg bakpapier op de bakplaat.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Pak een droge, vetvrije kom. Doe hierin de eiwitten, het cream of tartar of de vervanger bakboeder en een snufje zout. Mix met de mixer op medium snelheid tot je zachte pieken krijgt.
Voeg 2 eetlepels agavesiroop toe aan de eiwitten en mix tot de pieken redelijk sterk zijn. De eiwitpieken blijven dan makkelijk overeind staan.
Roer het eigeel door het cacaobotermengsel.
Spatel een kwart van het eiwit door het cacaobotermengsel tot het goed is gemengd.
Voeg dan de rest van het eiwit toe en spatel het voorzichtig, maar goed door elkaar. Dit is het cakemengsel.
Giet het cakemengsel op de bakplaat en verdeel, zodat je een soort (zachte) plak krijgt.
Bak het cakemengsel gedurende 9 minuten in de oven. De cake is gaar wanneer je er een prikker insteekt en deze er droog uitkomt
Laat de cake volledig afkoelen op de bakplaat.
Als de cake is afgekoeld haal deze dan voorzichtig van het bakpapier (tip draai de cake en trek voorzichtig met behulp van evt een mes het bakpapier van de cake).

De vulling:
Klop de slagroom op met zoetstof (naar smaak).
Spatel de cacaopoeder er voorzichtig, maar goed doorheen (wil je een witte vulling laat de cacaopoeder dan weg).
Verspreid de slagroom regelmatig over de afgekoelde cake, zodat je een mooie laag krijgt die overal ongeveer even dik is.

De cake oprollen:
Rol de cake vanaf de korte zijde rustig op.
Vooral in het begin zal de cake op allerlei plekken breken. Raak niet in paniek, maar blijf voorzichtig doorgaan met het oprollen van de cake. Hoe verder je de cake oprolt, hoe minder die zal barsten.
Pak de opgerolde cake stevig in plastic folie in en zet m in de koelkast. Laat paar uur tot een hele dag opstijven.
Om de cake op te dienen, haal je het plastic folie eraf. Leg de cake voorzichtig op een mooi bord of plaat met de naad naar beneden. Strooi er met een zeef eventueel nog een beetje cacaopoeder overheen.
Snijd de cake voorzichtig met een scherp mes in plakjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit suiker & lactosevrije opgerolde chocoladecake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven