Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stroopwafeltulbandcake recept
Stroopwafeltulbandcake recept

Stroopwafeltulbandcake


Ingrediënten


Bereidingswijze


Hete luchtoven voorverwarmen op 170C, gasovens 10% hoger zetten! Stroopwafels snijden. Eerst de droge onderdelen mengen zonder de stroopwafels, dan de natte onderdelen mengen. Dan de droge onderdelen beetje bij beetje toevoegen aan de natte.
Stroopwafelsnippers voorzichtig door het mengsel spatelen met een pannenlikker.
Het mengsel in een ingevette (of siliconen!) tulbandvorm doen van ongeveer 24 cm.
Kleiner mag, maar dan wordt hij wel een stuk hoger!
In de oven zetten als die warm is en een uur laten bakken. Dan controleren of het gaar is met een sateprikker. Als die er schoon en droog uit komt, is het gaar. Anders nog een kwartiertje geven en weer controleren.
Als de cake heel erg donker (hij wordt chocoladekleurig!) wordt oven 10% zachter zetten! Onderwijl de cake bakt, rommel opruimen. Als de tulbandcake gaar is uit de oven halen en in de vorm voor het grootste deel laten afkoelen. Dan een schaal of bord er tegen en omkeren maar! Voorzichtig de vorm verwijderen.
Heerlijk bij een kop verdiende koffie!

Serveersuggesties

Eventueel een toef slagroom en wat framboosjes erbij serveren. Of creme fraiche met aardbeitjes. De variatie daarin is eindeloos! Eet smakelijk!

Allergenen Informatie

Voor dit stroopwafeltulbandcake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven