Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stoofperentaart recept
Stoofperentaart recept

Stoofperentaart


Ingrediënten


5

Bereidingswijze


Voorbereiding:
Oven voorverwarmen op 175 graden C.
Bereidingswijze:
Schil dan de stoofperen en verdeel ze in vieren. Kook de peertjes zo'n anderhalf uur eventueel met wat extra suiker, kaneel en een beetje rode wijn voor de kleur.
Kneed bloem, bakpoeder, suiker, boter en het ei tot een soepel deeg (met de hand goed kneden in 10 minuten). Bekleed er een ingevette en met bakpapier beklede springvorm in. Ook de zijkanten met bakpapier bekleden.
Leg de peertjes in de vorm. De hele vorm moet goed gevuld zijn. Roer (met een vork of garde) dan het puddingpoeder in een kom met de suiker, vanillesuiker en 150 milliliter van de slagroom (let op dat alle klontjes weg zijn). Moet een romig geheel zijn. Kook de rest van de slagroom (goed doorroeren tijdens het koken) en roer van het vuur af de puddingmix door de slagroom.
Zet pan weer terug op een laag vuur en breng het al roerend aan de kook. Schep dan de pudding over de peren in de vorm. Bak de taart op de onderste richel in de voorverwarmde oven in 70 minuten gaar en goudbruin.
Let op:
Op tijd een stuk aluminiumfolie of bakpapier over de taart leggen als de bovenkant al wat bruin is. Dan de laatste 2 minuten van de baktijd de folie er af halen. De taart is het allerlekkerst als je hem na het afkoelen nog een aantal uren in de koelkast laat opstijven! Bestrooi voor het opdienen met wat kaneel.

Serveersuggesties

Ook lekker met appel.

Allergenen Informatie

Voor dit stoofperentaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Stoofperentaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7 / 10 in 2 recensies

  • Ik wil deze taart gaan maken. Lijkt mij erg lekker. Maar... Bij de ingrediŽnten voor de vulling staat 125 gram suiker. Volgens de bereidingswijze Gaat er suiker bij de peertjes en suiker bij de kookpu... Lees reactie
    Koos gaf dit recept op 5 oktober 2015 4 uit 5 sterren
  • Ik vond 0,75 L. slagroom echt teveel en heb 600 ml (houdbare) melk gebruikt en 150 ml slagroom. Weet niet of het hierdoor kwam maar de pudding was iets te dun, ik zou de gebruiksaanwijzing van de kook... Lees reactie
    Paula Burgerhout gaf dit recept op 12 februari 2012 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven