Ingrediënten

+ -
print

Voor de taartbodem:

Voor de koffiecreme:

Voor de topping:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Dit recept is gebaseerd op een springvorm van 29 cm en geeft een flinke taart waar je zo'n 16 stukjes uit kunt halen.
  2. Eventueel kunnen de hoeveelheden dus bijvoorbeeld gehalveerd worden.

    Haal de voor de koffiecreme vast uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

    Klop de , en suiker voor de taartbodem samen in een kom.
  3. Smelt intussen de chocolade au-bain-marie.
  4. Voeg het meel (en eventueel het bakpoeder wanneer het geen zelfrijzend is) in kleine hoeveelheden toe.
  5. Goed blijven mengen en voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe.
    Voor een luchtigere taart kan je de scheiden, de eiwitten opkloppen en eerst de , suiker en eigelen mengen.
  6. Dan de gesmolten chocolade toevoegen (iets meer laten afkoelen).
  7. Dan de geklopte eiwitten en vervolgens het meel er doorheen scheppen.

    Doe het beslag in de springvorm en bak de taart middenin de oven op 180 graden celsius in ca. 40 minuten gaar.

    Intussen koffiecreme bereiden door de ingredienten door elkaar te mengen.
  8. Hoeveelheid en suiker kan je naar smaak aanpassen.
  9. Belangrijk is in elk geval dat de koffiesmaak overheerst, om de chocoladetaart een vleugje mokka mee te geven.

    Wanneer de taart is afgekoeld, die in twee helften snijden en de koffiecreme op 1 helft smeren.
    Vervolgens de voor de topping heel zacht in een steelpan verwarmen en de chocola er tegelijkertijd in laten smelten.
  10. Onder regelmatig roeren een paar minuten laten doorkoken totdat de room duidelijk begint in te dikken en dan op het gasstel laten afkoelen.
  11. Wanneer de chocoladecreme lauw is, uitgieten over de taart.
  12. Voor een creme-achtiger en zoeter effect is het mogelijk om in plaats van slagroom, volle koffiemelk met een scheut water te gebruiken.
    Let op:
    deze hoeveelheden zijn afgestemd op een grote en platte taart.
  13. Wanneer je een kleinere springvorm gebruikt, kan je de hoeveelheden voor de topping dus beter aanpassen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade en pure chocolade
  • pure chocolade en pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
  • rietsuiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade en pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter, pure chocolade, boter, pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, boter, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade en pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade en pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, melk, boter, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade en pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Stevige chocolade-mokkataart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET

Hoi Danielle, ik zie je reactie nu pas! Je hebt gelijk, ik was de eieren vergeten, er gaan er vier in. Ik zal de ingredientenlijst aanpassen. Veel kook en bakplezier:)!
GeaHelms 7 november 2012
Klinkt lekkeren duidelijk beschreven, mmaar je bent denk ik de eieren vergeten in de ingredientenlijst. Dus mijn vraag is: hoeveel eieren gebruik je?
DanielleR 12 oktober 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
367 kcal
18%5872 kcal
Vetten
26 g.
37%416 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
48 g.
18%768 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stevige chocolade-mokkataart