Spekkoektaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. De spekkoek in plakjes snijden en onderin een springvorm (24 cm) duwen.
    De 5 minuten in koud water leggen.
  2. De fijn hakken.
  3. De in 2 porties verdelen. 5 deciliter kloppen en 1 deciliter in een pan verhitten en als deze warm is van het vuur halen en smelt daarin de dan weer even op het vuur en de toevoegen roer even tot de is opgelost.
  4. Laat dit mengsel lauwwarm worden.
  5. Intussen de 5 dl lobbig kloppen.
  6. Dan het lauwwarme mengsel door de spatelen en over de spekkoek verdelen.
  7. Afdekken en 2 uur in de koelkast laten opstijven.
  8. Daarna punten snijden en heerlijk smullen.

    Heerlijk als nagerecht bij een rijstafel.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in chocolade
  • chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Spekkoektaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7 / 10 in 2 recensies
RESET

Gelatine is een stof die in Indonesië nooit gebruikt kan worden. Dit omdat gelatine bij een omgevingstemperatuur van 25°C weer vloeibaar wordt (terug loopt). Daar het in Indonesië regelmatig boven d... Lees reactie
jaccor 13 augustus 2014
Heerlijke spekkoek uit mijn familie herinnering. Moeilijk om zelf te maken. Ik geef u mijn compliment. Het is mij nog niet zelf gelukt.
20 mei 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
99 kcal
4%792 kcal
Vetten
5 g.
7%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%64 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
4 g.
4%32 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spekkoektaart