Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spekkoek (Lapis Surabaya) recept
Spekkoek (Lapis Surabaya) recept

Spekkoek (Lapis Surabaya)


Ingrediënten


Bereidingswijze


In kom boter en suiker met handmixer in ca. 10 minuten romig kloppen. Alle eieren splitsen. Eén voor één alle 12 eierdooiers door botermengsel kloppen. Bloem erdoor spatelen. In andere kom 6 eiwitten stijf kloppen (andere eiwitten worden niet gebruikt). Eiwitten luchtig door beslag spatelen. Helft van beslag overdoen in andere kom en cacaopoeder erdoor mengen. Door andere helft van beslag vanillesuiker en koekkruiden roeren. Grill voorverwarmen (240 graden C). Springvorm invetten. 2-3 eetlepels koekbeslag in vorm scheppen en tot flinterdun laagje van ca. 3 mm dik over bodem uitstrijken met de bolle kant van een lepel. Vorm ca. 15 cm onder grill schuiven en beslag in ca. 1 ½ minuut laten stollen. 2-3 eetlepels chocaladebeslag erop scheppen en uitstrijken tot flinterdun laagje. Vorm weer onder grill schuiven en in 1 ½ minuut laten stollen. Koek op dezelfde manier opbouwen met afwisselend koekbeslag en chocaladebeslag. Eindigen met chocoladebeslag. Grill uitschakelen, cake nog ca. 10 minuten in open over laten staan. Koekvorm laten afkoelen en voor extra lekkere smaak nog een dag laten staan.

Allergenen Informatie

Voor dit spekkoek (lapis surabaya) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Spekkoek (Lapis Surabaya) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7 / 10 in 4 recensies

  • Helaas is er een groot verschil tussen lapis surabaya dat uit 3 lagen bestaat een spekkoek dat uit veel laagjes bestaat. De originele Indische benaming van spekkoek is lapis legit. Jammer dat dit wo... Lees reactie
    J.sloot gaf dit recept op 22 januari 2018 1 uit 5 sterren
  • Dit recept is niet het recept voor kue lapis of van lapis surabaya het is een eigen interpretatie van beide koeken die qua bereiding, ingrediënten ieders op een zichzelf staande specifieke manier bere... Lees reactie
    Evie gaf dit recept op 19 januari 2014 3 uit 5 sterren
  • Ik heb geprobeerd lapis surabaya te maken (een paar keer). Waarom zakt de boter naar de bodem van de cake? Het wordt een vette massa.
    Ynnaf gaf dit recept op 10 september 2013 5 uit 5 sterren
  • Lapis Surabaya en spekkoek zijn twee verschillende cakes en ze smaken heel verschillend. Het recept hierboven is een spekkoek recept. Spekkoek is zwaar gekruid terwijl lapis surabaya een is cake met v... Lees reactie
    Elisabeth H. gaf dit recept op 25 juni 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven