Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spekkoek recept
Spekkoek recept

Spekkoek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Roer de boter met de vanillesuiker en de poedersuiker glad. Splits de eieren en klop de dooiers schuimig. Mix het botermengsel, de gezeefde bloem, zout, koffieroom en de dooiers tot een gladde massa. Klop de eiwitten stijf met de mixer en spatel deze door de massa. Verdeel het mengsel over 2 kommen en voeg aan 1 ervan alle kruiden toe. Beboter een springvorm van ongeveer 20 cm. Schep hierin een heel dun laagje van het lichte beslag . Schuif de vorm bovenin de oven en zet de grill op 200C. Breng na enige minuten, als het eerste laagje gaar is, een donker laagje deeg aan en gril dit gaar. Ga zo door totdat alle beslag op is (schuif na ongeveer 6 laagjes de vorm op een lager rooster). De koek is klaar als de laatste laag gaar is .

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit spekkoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven