Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Speculaascake recept
Speculaascake recept

Speculaascake


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 160 graden C. Vet de cakevorm in of bedek hem met bakpapier. Klop, met de mixer, de boter samen met de suiker en het zout tot een mooie luchtige crème. Klop één voor één de eieren er door heen. (Pas een nieuw ei toevoegen als de ander al geheel door het deegmengsel is opgenomen). Blijf 5 minuten kloppen met de mixer op de hoogste stand. Zeef het bakmeel samen met de speculaaskruiden boven het botermengsel en spatel dit voorzichtig door elkaar (niet te veel, anders haal je er de lucht uit). Giet het beslag in de cakvorm en bak de cake in ca. 50 minuten gaar. Open niet tussentijds de ovendeur, anders zakt de cake in. Prik met een breipen/stae-prikker na 50 minuten in de cake. Als hij er schoon uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake afkoelen op een rooster en snijd hem in plakken.

Serveersuggesties

Lekker met slagroom.

Allergenen Informatie

Voor dit speculaascake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Speculaascake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 1 recensie

  • Zo de Sint is weg, maar geen tijd gehad om een speculaaskoek of dergelijke te kopen, of te eten, dus niet getreurd, ik heb nu dit heerlijke en makkelijke recept gemaakt. Kan niet wachten, dus nog war... Lees reactie
    Akupinda gaf dit recept op 7 december 2014 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven