Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Speculaasbrokken recept
Speculaasbrokken recept

Speculaasbrokken


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schep in een kom het bakmeel, de suiker, speculaaskruiden en wat zout door elkaar. Snijd de boter in stukken, schep ze door het meelmengsel en snijd ze met 2 messen klein. Voeg de melk toe en kneed het geheel met koele hand tot een samenhangende bal. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 2 uur, maar liefst een dag, op een koele plaats rusten, het geheel komt dan lekker op smaak. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoekige lap van ca 1 cm dik. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de speculaas in de oven in ca 30 minuten gaar. Laat de speculaas op een taartrooster afkoelen en breek hem in brokken.

Allergenen Informatie

Voor dit speculaasbrokken recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven