Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Slagroom taart recept
Slagroom taart recept

Slagroom taart


Ingrediënten


7

Bereidingswijze


maak de biscuit:
verwarm de oven op 165 graden
klop de eieren los in een pan en roer de suiker erdoor
verwarm het mengsel al kloppend op een zacht vuur tot 50 graden
(zodat de suiker goed smelt met de eieren)
giet het mengsel over in een mengkom en klop het met een mixer tot een witte smeuige massa.
smelt de boter op een zacht vuur
meng de bloem en het mengsel goed door elkaar en voeg hierna de gesmolten boter toe
giet i neen beboterde springvorm en bak dit 35 minuten
haal de biscuit uit de bakvorm en laat het afkoelen op een rooster

gekaramelliseerde nootjes:
breng de suiker met het water aan de kook en laat caramelliseren
voeg de hazelnoten toe
giet het uit op een bakplaat met bakpapier en laat het afkoelen
als het goed afgekoeldt is nootjes fijn malen in de blender

versieren bescuit:
klop de slagroom op met 50 gram suiker
snijd het bescuit overlangs in 3 delen
bestrijk het onderste deel met aardbeien jam
leg het middelste deel hierop
bestrijk dit deel met slagroom
en leg het bovenste deel erop
bestrijk de taart nu helemaal met slagroom en maak het mooi glad
werk de taart af met de nootjes (onderrandje)
klop de rest van de slagroom iets stijver en spuit hiermee toefjes op de bovenkant van de taart
werk verder af met vers fruit

Serveersuggesties

ipv vers fruit goed uitgelekt blik fruit

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit slagroom taart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven