Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sinaasappeltaart met likeur recept
Sinaasappeltaart met likeur recept

Sinaasappeltaart met likeur


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zeef de bloem en maak er een kuiltje van in het midden.
Roer 80 gram boter tot een zachte massa en leg deze boter, basterdsuiker en het losgeroerd ei in het kuiltje. Meng alles vanuit het midden door elkaar en kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
Vorm een bal van het deeg en verpak deze in een vochtige doek. Laat de deegbal 4 uur rusten.
Rol het deeg uit tot een dunne ronde lap van 4 millimeter dik. Bekleed een licht beboterde taartvorm ermee en prik gaatjes in de deegbodem.
Bak de taart 15 minuten in het midden van een reeds tot 175 graden Celsius voorverwarmde oven. Laat hem daarna afkoelen.
Klop in een kom eierdooier en suiker tot een bijna schuimige massa en plaats de kom in ene pan waarin water tegen de kook aan wordt gehouden. Blijf kloppen tot het mengsel dik is geworden.
Voeg vervolgens, onder voortdurend kloppen, de rest van de boter, in stukjes, en de sinaasappelrasp toe.
Schenk sinaasappelsap, citroensap en likeur erbij en neem de kom uit het heetwaterbad.
Klop het eiwit stijf op en spatel het eiwitschuim luchtig door de nog warme vla.
Doe de schuimige vla over de taartbodem. Strooi wat poedersuiker erover en plaats de taart ca. 2 minuten in het midden van een reeds tot 250 graden Celsius voorverwarmde oven.
Schil de sinaasappelen en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Leg ze voor het opdienen op de taart.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sinaasappeltaart met likeur recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven