Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Sinaasappel-citroentaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bladerdeeg ontdooien.
Springvorm (doorsneden 24 cm ) invetten.
Bestuif werkvlak met 1 eetlepel bloem.
Rol bladerdeeg uit tot een lap van 30 cm.
Bekleed de vorm met het bladerdeeg en prik er gaatjes in.
Verwarm de oven voor op 220 graden celsius.
Splits de eieren.
Rasp de citroenen en sinaasappel.
Doe de suiker bij de eidooiers.
Voeg daar het sap van de citroenen, sinaasappels en amaretto aan toe.
Tijdens het kloppen van het mengsel voeg je de rasp en de bloem toe.
Bak ondertussen in 10 minuten de taartbodem.
Zet de melk zachtjes op.
Haal de taartbodem uit de oven.
Voeg het eiermengsel met de suiker toe aan de melk en blijf roeren tot het een soort pudding wordt.
Als het mengsel een soort puddingvorm aanneemt, haal je de pan van het vuur.
Vul de taartbodem met het mengsel en zet het in de oven ( 15 minuten).
Klop ondertussen de eiwitten stijf.
Haal na 15 minuten de taart uit de oven en bestrijk het met het eiwit.
Doe de taart nog even terug in de oven tot het eiwit licht gekleurd is.

Serveersuggesties

Lekker met een toefje slagroom bij de koffie of als nagerecht.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sinaasappel-citroentaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven