Schwarzwalderroompuntjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Vet een ronde ovenschaal (26 cm of ca. 24 x 24 cm) in.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  3. Klop de , de en een snufje romig.
  4. Roer de erdoor.
  5. Roer de , het , de en 5 eetlepels erdoorheen.
  6. Strijk het beslag in de vorm, bak het ca 25 inuten in de oven en laat afkoelen.
  7. Roer het puddingpoeder glad met 3 eetlepels .
  8. Breng de rest van de aan de kook.
  9. Roer het aangemaakte puddinggpoeder door de en laat het geheel kort koken.
  10. Laat een beetje afkoelen.
  11. Laat de uitlekken en vang het sap op.
  12. Roer de glad met 2 eetlepels sap.
  13. Breng de rest van het sap aan de kook en bind het met de .
  14. Spatel de erdoorheen, Laat de compote een beetje afkoelen, verdeel de compote en de pudding in repen over de taartbodem.
  15. Zet het gebak ca. 2 uur in de koelkast.
  16. Snijd de taart in puntjes.
  17. Klop de stijf met en garneer de puntjes hiermee.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, melk, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, maizena, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
536 kcal
26%2144 kcal
Vetten
33 g.
48%132 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
46 g.
17%184 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
27%100 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Schwarzwalderroompuntjes