Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sachertorte recept
Sachertorte recept

Sachertorte


Ingrediënten


4

Bereidingswijze


Verwarm de oven tot 180 graden C. Roer de boter en de chocolade zacht. Meng deze in een ruime kom met het vanillestokje, zout, eidooiers en de poedersuiker tot een zachte homogene creme. Klop nu in een andere goed ontvette kom met dito garde, de eiwitten los en voeg er al kloppend beetje bij beetje de kristalsuiker toe. Blijf kloppen tot er een mooie stevig schuim ontstaat. Roer nu heel voorzichtig en rustig met een grote spatel de creme door het schuim en voeg via een bolzeef de bloem toe. Doe dit vrij snel en blijf niet te lang mengen aangezien anders alle lucht uit het mengsel verdwijnt. Stort deze massa in een( rond) bakblik. Zet dit 30 minuten in de oven. Haal de taart direct uit het blik en laat hem rustig afkoelen. Maak ondertussen de ganache: Kook de room met de suiker even. Voeg hier,van het vuur af de chocolade aan toe en blijf rustig roeren. Strooi de boter op de warme chocolade-massa en roer nu rustig door. Zodat een glimmende chocoladesaus verkregen wordt. Snijd het afgekoeld kapsel horizontaal doormidden in vijf dunne plakken. Besmeer twee plakken met een dun laagje frambozenjam en twee met abrikozenjam. Reconstrueer de taart en leg hem op een rooster. Overgiet met de nog lauwe ganache. Laat de taart liefst een dag buiten de koelkast staan!

Serveersuggesties

De ganache die je overhoudt, kun je goed gebruiken als chocoladesaus.

Allergenen Informatie

Voor dit sachertorte recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Sachertorte heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Mooi gelukt en heerlijk van smaak! Alleen heb ik het voor de ganache bij 150 milliliter slagroom gehouden i.p.v. 150 cl. (typefout?). Bedankt voor het recept!
    Bart gaf dit recept op 9 december 2011 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven