Sachercake

Ingrediënten

+ -
print

Cake:

Chocoladeglazuur:

Garnering:

Extra nodig:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Cake:
    Verwarm de oven voor op 120 ºC.
  2. Vet het cakeblik in met en leg er een vel bakpapier in.
  3. Roer de met de luchtig en meng een voor een de erdoor.
  4. Meng het door de .
  5. Meng de door het botermengsel.
  6. Snijd de in stukjes en meng door het beslag.
  7. Schenk het beslag in het cakeblik en bak de in de oven in circa 1 uur en 30 minuten goudbruin en gaar.
  8. Laat de afkoelen en snijd deze in de lengte door.
  9. Verdeel driekwart van de op één plak .
  10. Dek vervolgens af met de andere plak cake en smeer de buitenkant van de cake in met de resterende abrikozenjam.

    Chocoladeglazuur:
    Breng de suiker met het water aan de kook.
  11. Hak de chocolade en voeg toe.
  12. Kook het glazuur tot 110 C.
  13. Giet door een zeef.
  14. Schenk een derde van het glazuur op het aanrecht en wrijf met een paletmes uit tot het glazuur dikker en lichter van kleur wordt.
  15. Meng met het achtergehouden glazuur.
  16. Schenk het glazuur over de cake en laat circa 10 minuten opstijven in de koelkast.

    Garnering:
    Smelt de chocolade en schep in een cornetje.
  17. Spuit het woord Sacher op de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade en pure chocolade
  • cake, pure chocolade, pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cake, pure chocolade, pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter, pure chocolade, pure chocolade, boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter om in te vetten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade en pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cake, pure chocolade, pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en boter om in te vetten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade en pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brioche
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
510 kcal
25%5100 kcal
Vetten
27 g.
38%270 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
34 g.
13%340 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
42 g.
47%420 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sachercake