Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Rumbol a la nel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak een custardvla van de melk en de custard. Laat goed afkoelen. Doe de basterdsuiker en de boter in blokjes verdeeld in de keukenmachine (stalen mes). Mix daar een mooie gladde substantie van. Snijd de Franse vruchtjes in kleine stukjes met de hand en spatel die er door. Doe een deel van de rum er beetje voor beetje door. Snijd de cake in dunne plakjes van een halve centimeter. Puzzel de eerste cakelaag in de kom. Daarna een laag van de Franse vruchtenmix, daarna weer een cakelaag enzovoort tot de kom helemaal vol is. De laatste laag moet een cakelaag zijn. De rest van de rum over de laatste cakelaag sprenkelen. Afdekken met huishoudfolie en koud wegzetten. Klop het pakje slagroom stijf met een beetje suiker en een pakje vanillesuiker. Stort de rumbol op een mooi bord en besmeer hem met een plat mes grof met slagroom. Rooster de amandelsnippers even in de koekenpan en laat ze afkoelen. Strooi ze dan over de bol. Succes verzekerd!

Serveersuggesties

Zorg ervoor dat alle ingredienten op dezelfde temperatuur zijn. Dat voorkomt schiften. Het opmaken van de bol: laat je fantasie werken (kerst, pasen enz.). Het is een aanrader een keukenmachine (mes) te gebruiken voor het mengen van de boter met de suiker.

Allergenen Informatie

Voor dit rumbol a la nel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven