Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Spuitzak
  • Bakvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de , tegen de kook aan.
    Giet dit over de witte en roer tot het gesmolten is.
    Dek het af met plastic folie.
    Laat het afkoelen tot kamertemperatuur en zet het daarna in de koelkast tot gebruik.
    Meng 60 gram met 25 gram en een mespunt zout.
    Voeg de boter toe en meng het tot kruimels.
    Klop 1 ei los.
    Voeg 2 eetlepels ei toe aan de kruimels en kneed tot een soepel deeg.
    Verpak het in folie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
    Verwarm de oven voor op 170 graden celsius.
    Maal de fijn en meng het met de rest van de en .
    Splits de 8 en klop het eiwit stijf met de .
    Spatel het amandelmengsel er luchtig doorheen.
    Schep het in een spuitzak en verdeel de helft over 3 springvormen.
    Bak ze naast elkaar 15 minuten in de oven goudbruin.
    Laat ze 5 minuten afkoelen in de vorm en daarna verder buiten de springvorm.
    Bak met de rest van het mengsel nog 3 lagen.
    Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot ½ cm dik.
    Snijd een cirkel van 16 cm doorsnee uit en doe in de bakvorm.
    Bak deze 12 minuten in de oven.
    Laat het 1,5 uur afkoelen.
    Smelt de pure au bain Marie en bestrijk de bodem hiermee.
    Laat het hard worden.
    Bestrijk de bodem nu met de witte .
    Leg er een amandellaag op en bestrijk deze met de chocoladecrème.
    Leg er op.
    Doe er weer een amandellaag op, bestrijk met chocoladecrème.
    Leg er op.
    Herhaal dit en eindig met een amandellaag.
    Strijk rondom en bovenop met witte chocoladecrème helemaal glad.
    Zet het minimaal 1 uur in de koelkast.
    Bestrijk het met en bedek met de rest van het fruit.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade en pure chocolade
  • chocolade en pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • poedersuiker en frambozen past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade en pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • chocolade en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en mascarpone
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade en pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade en pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom en mascarpone
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade en pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
871 kcal
43%8710 kcal
Vetten
54 g.
78%540 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
55 g.
21%550 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rood-wit-blauw taart