Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Romige passievruchtentaart recept
Romige passievruchtentaart recept

Romige passievruchtentaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verkruimel de hazelnootkoekjes in de keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje. Voeg de koekkruimels toe. Verdeel dit mengsel over de ingevette bodem van een springvorm van 22 cm doorsnee Druk dit met een vork of gewoon met je handen goed aan. Week de 7 gelatineblaadjes enkele minuten in ruim koud water. Breng 1 deciliter passievruchtensap aan de kook en los er van het vuur af de uitgeknepen gelatine in op. Laat het mengsel een beetje afkoelen. Snijd 2 halve perziken uit blik in kleine stukjes. Roer de stukjes met 50 gram witte basterdsuiker door de biogardeyoghurt. Klop de slagroom stijf. Spatel het geleimengsel en de yoghurt door de slagroom. Verdeel dit over de taartbodem. Zet de taart een paar uur in de koelkast. Week 3 blaadjes gelatine een paar minuten in koud water. Halveer 2 passievruchten en schraap de zaadjes er met een lepeltje uit. Breng 2 deciliter passievruchtensap aan de kook en roer er van het vuur de uitgeknepen gelatine door. Roer de passievruchtzaadjes er ter decoratie door. Laat de massa afkoelen totdat ze lobbig wordt en schenk het dan over de taart. Met een glaceermes gladstrijken. De taart nog een uur laten opstijven en dan in mooie strakke punten snijden.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit romige passievruchtentaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven